خاطرات نی نی

سرماخوردگی در نوزادان، علائم و درمان

1396/4/19 17:06
نویسنده : مسترینگ
14 بازدید
اشتراک گذاری

علایم سرماخوردگی در سال های اول تولد در مقایسه با کودکان بزرگ تر و افراد بالغ شدت بیشتری دارد. ممکن است فرزند شما به دفعات دچار سرماخوردگی شود به خصوص اگر خواهر یا برادر بزرگترش ویروس را از مدرسه به خانه بیاورد.

علایم اولیه سرماخوردگی کودکان شیرخوار بعد از سه ماهگی عبارت اند از:
تب ناگهانی
بی قراری
تحریک پذیری و عطسه های فراوان

سرماخوردگی در نوزادان، علائم و درمان

پس از چند ساعت علایم دیگر نیز شروع می شوند که شامل ترشح از بینی و گرفتگی آن می گردد که این موضوع می تواند منجر به اختلال در شیر خوردن شود. برخی از نوزادان در ابتدای سرماخوردگی ممکن است استفراغ کنند یا مبتلا به اسهال گردند. تب در هنگام سرماخوردگی ممکن است از چند ساعت تا سه روز طول بکشد.

دکتر را خبر کنید: اگر فرزند تان دچار سرفه های پشت سر هم یا عمیق شود یا هنگام سرفه کردن سینه اش خس خس کند حتی اگر تب هم نداشته باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید. در دو یا سه ماهه اول تولد مقاومت بدن نوزاد بسیار کم است، بنابراین اگر کودک در ظاهر ناخوش است، بهتر است مورد معاینه پزشک قرار گیرد.

درمان سرماخوردگی نوزاد
تنها امکان تسکین نشانه های بیماری وجود دارد، نه از بین بردن ویروس. سرماخوردگی عادی هیچ درمانی ندارد. اگر انسداد بینی موجب ناراحتی نوزاد شد، می توانید با یک پوآر یا سرنگ گوش که دارای نوک نرم و صاف باشد آن را باز کرد. یک یا دو قطره محلول آب نمک (کلراید سدیم) قبل از مکیدن ترشحات بینی ممکن است مفید باشد. البته پوشش مخاطی بینی شیر خوار خیلی حساس می باشد به همین خاطر برای خروج ترشحات آن زیاد اصرار نورزید. 

تنها می توانید قبل از شیر خوردن و خوابیدن این کار را انجام دهید. افزایش رطوبت اتاق برای جلوگیری از انسداد بینی موثر است. در صورت شدت گرفتن انسداد بینی ممکن است پزشک قطره بینی یا شربت خوراکی تجویز نماید. در اغلب موارد سرماخوردگی در ظرف مدت یک هفته بهبود می یابد، ولی در برخی کودکان یک سرماخوردگی خفیف ممکن است مدت ها طول بکشد. سرماخوردگی می تواند خیلی شدید باشد و کودک را مبتلا به برونشیت و سایر عوارض ثانوی سرماخوردگی کند

 
منبع:دانشنامه فرزند

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)